Endelig var dagen kommet da det var klart for AK- tur for alle jentene fra 5. klasse og oppover. Mange hadde gledet seg veldig til denne dagen, og flere spente jenter møtte opp på Grasmyr med fullstappet bagasje klare for avreise. Turen gikk til Vatnelian feriested som ligger i Kvitseid kommune. 

På Vatnelian ble jentene møtt med fakler, og fikk servert en god og varm kyllingsuppe. Senere på kvelden var det klart for et forykende åpningshow hvor turens tema ble presentert: Indianer Vatnelian.

Vi våknet til et fantastisk "påskevær" lørdag morgen. Solen skinte så det gnistert i snøen. Dagen startet med en deilig skitur rundt vannet på  ca. 6, 5 km. Da vi var tilbake, var det klart for å spise en nydelig grillpølse både med og uten bacon. 

Etter en god lunch i solveggen, sto det nye utfordringer på programmet.  Jentene måtte løse ulike oppgaver. Her var målet å kåre det beste indianer-laget.

Da kvelden snek seg inn over Vatnelian var det tid for å ta på joggebuksa og spise en god posjon taco. Kvelden fortsatte med underholding og festlige innslag. Lyden av godstemning kunne høres langt utover nattetimene.

Takk til alle som gjorde dette til en fantastisk tur.