«Det blir aldri ut å dra til Vatnelia vøttø!»

«…hvert fall ikke nå som det har blitt så smooth her oppe, etter at det ble pussa opp!» Dette og annet kunne høres fra den muntre summingen av barn og unge som samlet seg tett omkring programtavlen ved inngangen til Låve-bygningen på Vatnelia.
Årlig arrangerer nemlig Aktivitetsklubben Grenland turer til Vatnelia Feriested i Seljord for gutter fra 5. til 10. klasse. Og det er liten tvil om at dette er et populært tilbud blant mange av de unge.

Allerede første kvelden kunne turdeltagerne bryne seg på en utfordrende akekonkurranse! Den gikk enkelt og greit ut på at lagene konkurrerte om å ake raskest fra tunet og ned til parkeringsplassen. Det smakte også godt med en vel-tilberedt biff stroganoff-gryte servert av turens kokketeam.

Etterhvert som stjernene ble klarere og klarere gjennom den krystalliserte vinterluften, senket natten seg over Vatnelias lune trebygninger. Sakte men sikkert sluknet også stemmene ut på de forskjellige soveplassene.

Frokost kl. 08:30!!!

…og deretter var det å dele inn i lag og sette av gårde på skitur. Underveis på skituren var det flere poster med forskjellige konkurranser. Sprint og hoppkonkurranse stod også på programmet.  Servering av grillede pølser og kvikk-lunch var heller ikke feil!

Lørdagskvelden bød på chill stemning med forskjellige varianter av underholdning, lag-konkurranser og musikkinnslag.
På Søndagen var det en ekstra spennende utforkjøringskonkurranse. For mange endte det med dypdykk i den nyfalte løssnøen mens noen klarte seg ganske bra gjennom hele løypa!

Takk for nok en super AK- tur!