Denne gangen var det guttene på AK sin tur til å ta sommerturen til Vatnelian.
Det var ca. 140 gutter som var skikkelig klare for tur, da bilene satte kursen mot fjellheimen fredag kveld.

Fremme på Vatnelian startet det hele med et brak! "Ta-sjansen" nede ved båtnaustet var første utfordring. Her skulle lagene bygge hver sin flåte av isopor som de skulle designe, konstruere og montere selv. Ved hjelp av meget godt samarbeid klarte lagene å få flåtene akkurat ferdig til startsignalet gikk. Det ble et sjøslag av de sjeldne, i alle fall i disse trakter. 

Lørdag morgen var det frokost kl 08.00. En skikkelig fjelltur til Ordalsåta stod for tur, og det gjaldt å komme tidlig i gang. Solen strålte fra skyfri himmel da vi tok fatt på klatreetappen fra Vatnelian, som ligger 680 meter over havet, opp 457 meter til Ordalsåta, med sine 1137meter over havet. På veien opp støtte de på ulike utfordringer som laget måtte løse sammen. Det var blant annet øksekast, skyte luftgevær, hukommelsestest og spørsmål. Ferdigsmurte Chiabatta, med ost, salat og skinke, som de fikk med seg i sekken, smakte ekstra godt da de flatet ut i blåbærlyngen på toppen. Og for en utsikt! 

På turen ned fra det geografiske høydepunkt, gikk løypa innom Nystaul, hvor det virkelig store høydepunktet var. "Capture the flag" var nok det de aller fleste av gutta hadde sett frem til, og syket seg opp til. Det ble en spennende kamp mellom de to leirene, med mye spionasjevirksomhet, sleip list og høyspenningsfaktor. 

Tilbake på Vatnelian kom kvelden tettpakket med trivsel, masse god mat og oppbyggelse. Mange var takknemlige for å få være med og det ble en ekstra god kveld på alle måter.

Søndag var det frokost og premieutdeling på Tunet. Etter en spennende lagkonkurranse på turen ble det kåret et verdig vinnerlag. Videre bar turen ned til en campingplass ved Seljordsvannet hvor aktiviteter som minigolf, fotball, volleyball, bading og roing sto for tur. Etter en lang og aktiv dag, med god grillmat og samfunn ved grillene reiste vi hjem med gode minner fra en berikende og trivelig helg.